Activiteiten in Midden Friesland

Ga je er een paar dagen tussenuit en wel naar Midden Friesland? Dan zijn er volop leuke activiteiten die je kunt ondernemen om er een aantal leuke dagen van te maken. Sportief, avontuur, ontspanning en natuur zijn begrippen die uitstekend passen bij een leuke activiteit in Midden Friesland. Om je een indruk te geven wat je allemaal kunt doen, volgen hier een aantal tips!

Sloepvaren door Midden Friesland

Midden Friesland op een geheel andere wijze leren kennen? Ga dan eens een dagje sloepvaren. Je start in het dorpje Earnewâld en eindigt er ook weer. Tussendoor stop je onder andere in het dorpje Grou waar je een heerlijke lunch kunt nuttigen. Natuurlijk zie je onderweg de mooiste plekjes van Midden Friesland. Voor een dagje sloepvaren betaal je € 115,00, inclusief de brandstof van de boot. Leuk om bijvoorbeeld met een aantal vrienden te doen, bijvoorbeeld tijdens een vrijgezellenfeestje.

Fietstochten maken door Midden Friesland

Tijdens een fietstocht door Midden Friesland, zul jij je geen moment vervelen. Je kunt gebruik maken van de verschillende veerpontjes. Fiets bijvoorbeeld eens de fietsroute “De 8 van Grou“. Weilanden, waterrijke landschappen en mooie dorpjes wisselen elkaar af. Natuurlijk zijn er nog veel meer fietsroutes waar je gebruik van kunt maken. Ze variëren van 28 tot 45 kilometer.

Heb je plannen om in het voorjaar een vakantie naar Midden Friesland te boeken? Dan is het de moeite waard om de opening van het waterseizoen in Grou mee te maken. Dit is altijd in de maand april. Je kunt tijdens deze dagen verschillende vaartochten maken en ook worden er tal van leuke activiteiten omtrent deze 2 dagen georganiseerd. De zeilwedstrijden die tijdens deze dagen worden gehouden, zijn een must see voor elke liefhebber van watersport.