De mooiste kerken van Midden Friesland

Tijdens een vakantie in Midden Friesland, ontkom je er eigenlijk niet aan om een aantal kerken te bezichtigen. Er zijn een aantal bijzondere kerken in Midden Friesland te vinden, die je zeker eens bezocht moet hebben.

Sint Piter Grou

Je kunt je kerkentocht beginnen door een bezoek te brengen aan de Sint Piter Grou. Deze kerk ligt aan de Kerkstraat 4 te Grou en is sinds de 12e eeuw aan Sint Piter gewijd. De kerk zelf dateert ook van de 12e eeuw en is verschillende malen verbouwd en gerestaureerd. De kerk is gebouwd in de Romaanse stijl. Uniek aan de kerk is de zadeldaktoren.

Het orgel in de kerk dateert van 1853. Verder is de kerk beroemd vanwege de Friese dichters-schrijvers Eeltje en Tjalling Halbertsma.

De Hervormde Kerk in Terherne

Tijdens je vakantie in Midden Friesland kun je eveneens een bezoek brengen aan de Hervormde Kerk in Terherne. De kerk dateert van 1874. Er worden geen diensten meer gehouden in deze kerk. De kerk bestaat uit 3 zalen en is daarnaast bekend om zijn half ingebouwde toren. Er zijn 3 geledingen met ingesnoerde spits aanwezig.

De Grote- of Jacobijnekerk in Leeuwarden

Ook in Leeuwarden is een schitterende kerk te vinden uit de 12e eeuw. Dit is de Grote- of Jacobijnekerk. Deze kerk heeft inmiddels ook diverse verbouwingen ondergaan en is te vinden bij het restant van een kloostergang.

Een kerkentocht in Midden Friesland kun je gemakkelijk combineren met een fietstocht door de natuur. Zo combineer je op een ontspannen wijze cultuur, historie en natuur met elkaar.