Er op uit met de kinderen? De Naturij in Drachten

In Drachten is kinderboerderij/natuur- en milieucentrum de Naturij te vinden. Een mooie bestemming voor een gezellig dagje uit met de kinderen,. De Naturij is namelijk niet alleen een grote kinderboerderij maar er is hier ook een Vivarium, speelhal, minigolf en zelfs een verkeerspark te vinden.

Kinderboerderij
In de kinderboerderij kunnen de kinderen uitgebreid kennismaken met een diversiteit aan dieren. Zowel boerderijdieren en pony’s als kleine huisdieren en vogels. Er mag geaaid en vertroeteld worden dat het een lieve lust is en er is zelfs de mogelijkheid om op de ponybaan een rondje te rijden.

Vivarium
Hier leven te veel diersoorten om op te noemen. Reptielen en slangen delen de ruimte met vogelspinnen, vissen en schildpadden maar ook met slakken en kikkers. Allemaal verantwoord gehuisvest.

Speelhal
Als het regent kunnen kinderen tot twaalf jaar lekker spelen in de overdekte speelhal. Klimmen en klauteren, of in de ballenbak het is allemaal mogelijk. Natuurlijk onder toezicht oog van de ouders die op het terras een plekje hebben gevonden.

Verkeerstuin
Wat is er nou leuker dan zelf een keer auto te rijden? In mooie trapauto’s kunnen de kinderen op het parcours hun verkeerslessen in de praktijk brengen.

Minigolfbaan
Bij de ingang ligt een minigolf waar je ‘u’ tegen zegt. Dit is een baan die met recht één van de beste van Nederland genoemd mag worden. Deze wedstrijdbaan is tegen een vergoeding te gebruiken.

Adres
Kinderboerderij, Natuur- en Milieucentrum De Naturij
Oude Slingeweg 4
9204 WS  Drachten
Telefoonnummer receptie 0512-517744

Website: www.naturij.sights.nl/

Openingstijden
Dagelijks vanaf de voorjaarsvakantie tot 1 november van 9:00 tot 18:00 uur
Op maandagmorgen is de speelhal gesloten